GM Tomás Sosa campió del X Open Internacional d’escacs Actius Ciutat de Rubí – Memorial Jesús Emilio Fortes

El 12 de maig es va jugar a l’estadi de petanca Cova Solera de Rubí el X Open Internacional d’escacs Actius Ciutat de Rubí – Memorial Jesús Emilio Fortes, tot i ser un diumenge complicat per coincidir amb les eleccions catalanes. La participació va ser molt bona amb 174 jugadors de 14 nacionalitats diferents, així com la qualitat dels mateixos. Enguany hem comptat amb la participació de 41 titulats encapçalats pel GM Tomás Sosa acompanyat de 3 GM’s més i 11 IM’s. Va ser un plaer i un honor comptar amb la participació del FM Faustino Oro i del FM Alex Villa Tornero, on les seves partides van atraure l’atenció de tots els participants. També cal mencionar la participació femenina de la Yolanda Castillo, Arami Lobo, Laura Viñoles i la petita Laia Cid.

Podi dels tres primers classificats, juntament amb l'àrbitre principal i el president de la Rubinenca

El torneig va estar força disputat i que es va resoldre en als desempats, el va guanyar el GM Tomás Sosa amb 8 punts els mateixos que el jugador del Figueres, el FM Abel Lázaro Pujol i el tercer lloc va ser pel jove jugador del Barberà, el FM Alex Villa Tornero amb 7,5 punts, els mateixos que el quart i cinquè classificats el IM Jonathan, Cruz i la sensació del moment, el FM Faustino Oro. Els guanyadors dels diferents trams varen ser: del tram A el FM Pablo Fernández Borrego, del B va ser per MK Edgar Roca Planas, el C pel MC Adrià Campos , el D va ser per Emili Romeu Viladot, El E se’l va portar Moisés Esteban i el F va ser pel Rafael Cortes Navarro. En quan el podi femení, la primera classificada va ser l’Arami Lobo amb 6 punts, la segona Laura Viñolas amb 5 punts i la tercera posició va ser per la Julia Miró, també amb 5 punts. El premi pel primer major de 65 anys va ser pel IM Joan Pomés i el premi al primer jugador local el va guanyar el Maxím Anguera Staina.

El diumenge 5 de maig es va celebrar com cada any el tradicional torneig d'escacs vila de Canovelles, la seva XVIII edició, enguany s'han inscrit un total de 119 jugadors, un registre molt semblant a anys anteriors de tot arreu de Catalunya. El nivell ha estat molt alt entre ells teníem 2 GM 10 MI i altres 24 titulats entre MF i MK en total sobre 34 titulats. El torneig ha estat molt dur en cada partida, fins al final no era clar qui seria el guanyador, al final l'MI Gerard Ayats es va alçar amb el triomf, el segon va ser l'MI Carles Diaz Camallonga, en tercer lloc, el GM Yuri Solodovnichenko, també van fer un bon torneig Guerau Masague, Arnau Sanchez quatre i cinquè i Daniel Salinas i Alex Villa dècim i onzè, el primer jugador del club Granollers Canovelles va ser l'MI Luis Rojas. El torneig com sempre disposava de servei de bar i també el menjar, un pica-pica i la paella que ja és un clàssic a Canovelles. Com sempre l'arbitratge ha estat perfecte com a àrbitre principal Vladimir Zaiats, arbitro adjunt Lluís les Heras, Ana Bonals com àrbitre auxiliar i Ariadna Moreno en pràctiques.
                                                 Podi del campionat: Carles Diaz (2on) Gerard Ayats (Campió) i Yuri Solodovnichenko (Tercer)

Volem agrair als membres del club que ens han ajudat i a altres persones del club de la comarca que han fet possible aquest torneig.

També volem agrair a l'Ajuntament de Canovelles el suport prestat local material d'infraestructura, etc. Vull agrair a l'alcalde Emilio xai i al regidor d'esports Albert que van assistir en el lliurament de premis i al senyor Ramon Chalmeta vicepresident de la Federació Catalana d'Escacs.

Esperem que l'any pròxim puguem millorar el torneig, seria el XIX torneig actiu, el qual esperem amb moltes ganes i que es puguin fer millores, donem les gràcies a tots els jugadors que han fet possible aquest torneig, fins a l'any que ve.